Deutsch
English
Slovensko
Dobrodošli

Zbuditi se v čarobna jutra kjer vse skrbi postanejo odveč, sredi neokrnjene narave, v miru gozdov in prijetne klime... Nepozabno.

Predstavitev kmetije

Na obrobju krajinskega parka Goričko, v Dolencih pri Šalovcih, nekje na obmaknjenem koncu sveta kot se radi pošalijo domačini, leži Kmetija Mali Raj. Majhna vasica Dolenci je ena izmed redkih v Sloveniji, kjer skupaj z naravo postanete eno. Na naši kmetiji se danes pase več kot 160 različnih domačih živali (alpake, ovce, burske koze, nemške koze in osel). Če ob gozdu srečate kakšno divjo žival kot so srne, fazani, jeleni, košute ne bodite presenečeni...

Na naši kmetiji se boste izletniki naužili svežega zraka, se odpravili na pot po gozdu ali se sprostili ob prijaznem klepetu s kakšnim domačinom. Naša kmetija je pravi Mali Raj za tiste, ki se radi odmaknete od mestnega vrveža. Ljubitelji gozdnih poti boste našli nešteto mest za nabiranje borovnic, divjih jagod, gob in še česa. Pokrajina zelo privlači lovce, ribiče, gobarje in skratka vse, ki ljubijo naravo. Tisti, ki se radi preizkusijo v kmečkih opravilih lahko pomagajo pri molzenju kozic, obiranju buč, pospravljanju drv... Tudi vaši otroci, se lahko pozabavajo z hranjenjem živali ali se zamotijo na otroškem igrišču. Za vse, ki radi kolesarite si pri nas lahko sposodite kolesa za vožnjo po hribovitih ali ravnih poteh. Pozimi pa lahko svoj adrenalin sproščate, na bližnjem hribu, z lesenimi sanmi ali tisti bolj "športni" s tekaškimi smučni. Zimska idila, nekaj domačinov in vi, na prekrasnih zasneženih poteh.

Ob predhodni najavi nas lahko obiščete tudi kot enodnevni gostje. Za vas lahko uredimo domačo prekmursko pogostitev z dobrotami iz Prekmurja ali degustacijo domačih kozjih sirov z lastno proizvodnjo.
Za naše goste v apartmajih lahko uredimo oskrbo z domačimi bio prekmurskimi izdelki in pridelki, kot je domači prekmurski kruh iz krušne peči, domača marmelada, bučno olje, domača šunka ipd. Pridelujemo tudi domači bio sok, bučno olje ipd... Letošnjega julija smo na naši kmetiji odprli tudi sodobno sirarno z lastno pridelavo in proizvodnjo. Na kmetiji Mali Raj se dnevno prideluje sveže kozje mleko, raznorazni siri, sirni namazi, sirotka in albuminska skuta.

Prepričani smo, da bo sleherni obiskovalec ob naši ponudbi našel nekaj za preživljanje prostega časa in se k nam z veseljem vračal.
Obiščete nas lahko tudi na: Turistična Kmetija Mali Raj 


Kmetija Mali Raj, GSM: 041 694 761, 051 202 851 ~ E-mail: info@kmetija-mali-raj.si ~ Izdelava spletnih strani: Oblikovanje.com ~ Piškotki in zasebnost