več kot 160 živali različnih vrst

Pri nas na kmetiji so poleg ovc, koz in osla, doma tudi alpake. Alpake so v Sloveniji prava redkost, zato smo ena izmed redkih kmetij, ki vzreja alpake. Tisti, ki se radi preizkusite v kmečkih opravilih lahko pomagate pri molzenju kozic. Vaši otroci pa se lahko pozabavajo s hranjenjem živali. Na ogled živali ste prijazno vabljene tudi družine in večje skupine (vrtci, osnovne šole, upokojenci, različni organizirani ogledi za skupine).

Na naši kmetiji poleg alpak najdejo dom tudi koze, ovce, osel in poni Tonček.

Ob obvezni predhodni najavi lahko izberete:

  • ogled živali za odrasle (30 min) – 4,00 €/osebo
  • ogled živali za otroke (30 min) – 3,00 €/osebo
  • druženje z alpakami in hranjenje (70 min) – 12,00 €/osebo

Po spoznavanju z alpakami sledi čisto pravo druženje in stik z njimi, hranjenje alpak. Po ogledu in druženju alpak pa je prosto za ogled kozic, ovčk, ponija in osla. Tudi pokušina naših kozjih sirov je mogoča in testiranje naše kozmetike.

Na voljo so tudi darilni boni, katere vsakodnevno pošiljamo po pošti.

alpake

Alpake so čredne živali in zato je najbolje, da živijo najmanj v paru. Človeku rade zaupajo in se v njegovi bližini počutijo dobro in varno. So inteligentne živali, ki so krotkega in mirnega značaja. Alpake spadajo, enako kot lame, v družino kamel. Neposredni predniki alpak so najverjetneje divje vikunje in gvanaki.

Alpake so zelo pozorne in radovedne, prav zaradi tega so zelo primerne za razne terapije. Njihova radovednost do tujih obiskovalcev je velika, in sicer se postavijo na razdaljo dolžine rok ter tako opazujejo. Imajo velike, izrazite oči, ki izžarevajo prijaznost.

Več o alpakah >>

Kmetija Mali raj Naše živali
Kmetija Mali raj Naše živali

Burske koze

Burske koze izvirajo iz Južne Afrike, kjer so jih vzrejali zaradi okusnega in zdravega mesa. Odrasle burske koze tehtajo med 80-110kg. Telo in sprednji del glave imajo bele barve, glava ter vrat pa sta rjave barve. Pri nas, na naši kmetiji se burske koze vse leto pasejo v osrčuju neokrnjenih travnikov, tik ob našem ranču Somar. Ravno zaradi tega, je njihovo meso še bolj zdravo.